Menu Zavrieť

Na šampiňónoch

Na šampiňónoch

Prísady:
250g teľacieho mäsa
červená cibuľa
80 g šampiňónov
4 polievkové lyžice oleja
200 ml vývaru
150 ml smotany na šľahanie
125 g kyslej smotany
1 polievková lyžica pažítky
soľ, korenie, múka, maslo

Postup:
Najprv mäso pozdĺžne nakrájame na pásy široké 2 cm, potom krížom na plátky s hrúbkou 1 cm. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Zohrejeme olej na panvici. Mäso okoreníme a osolíme a z každej strany rýchlo osmažíme, vyberieme a odložíme.
Na lyžičke masla opečieme cibuľu a šampiňóny. Zalejeme vývarom, šľahačkovou smotanou a privedieme do varu. Kyslú smotanu rozšľaháme s jednou polievkovou lyžicou múky, zamiešame v omáčke a varíme asi 2 minúty. Mäso zahrejeme v omáčke, na tanieri dozdobíme pažítkou. Ako príloha sú vhdné zemiaky, ryža, cestoviny alebo zemiakové placky.
Namiesto teľacieho mäska môžete použiť aj kuracie alebo bravčové.

Zutaten:
250 g Kalbfleisch (am besten Filet)
0,5 Stk. Zwiebel (rot)
80 g
Champignons (braun)
4 EL Öl
200 ml Suppe (klar)
150 ml Schlagobers
125 g Sauerrahm
1 EL Schnittlauch (fein geschnitten)
Salz
Pfeffer
Mehl
Butter

Zubereitung: 
Fleisch zuerst längs in ca. 2 cm breite Streifen, dann quer in ca. 1 cm dicke Scheiben schneiden. Zwiebel schälen und in schmale Spalten schneiden. Champignons putzen und in 0,5 cm dicke Scheiben schneiden. In einer großen Pfanne Öl erhitzen. Fleisch salzen, pfeffern und darin beidseitig rasch anbraten, herausnehmen und beiseite stellen. Im Bratrückstand Champignons und Zwiebel in 1 TL Butter anschwitzen. Suppe und Obers zugießen und aufkochen. Rahm mit 1 EL Mehl verquirlen, in die Sauce rühren und ca. 2 Minuten köcheln. Fleisch in der Sauce erwärmen, anrichten und mit Schnittlauch bestreut servieren. Als Beilage passen Teigwaren, Reis, Kartoffel oder Kartoffelpuffer.